Vad innebär en Minilån?

För att ansöka om ett minilån, följ dessa steg:

  • Följande är en lista över minilån.
  • Skriv ditt önskade lånebelopp.
  • Välj från listan det bästa lånealternativet.

Minilån
Att hitta det bästa lånet bland en uppsjö av alternativ kan vara både förvirrande och tidskrävande. Varje långivare har sina egna villkor, räntor och avgifter. Det kan vara svårt att hantera om du inte är van vid att jämföra lån. Vi har samlat ihop ett antal listor över lån här för att förenkla jämförelseprocessen eftersom vårt mål är att göra det så enkelt och smidigt som möjligt. När du letar efter ett lån som passar dina behov, ta dig tid att titta på våra listor nedan.

Förutsättningar för att få ett minilån

De flesta långivare ställer vissa grundläggande krav på sina kunder. Inkomstkraven är särskilt viktiga för dem. Lånevillkoren kan variera från långivare till långivare. När du väljer ett lån bör du överväga vad som gäller för företaget. Innan en ansökan godkänns undersöks din kreditvärdighet. Här undersöks inte bara din inkomst utan också dina tidigare betalningsanmärkningar och din totala ekonomi.

Det finns några vanliga krav för att få ett minilån:

  • Över 18 år (vissa långivare kan kräva 21 år).
  • Minskad inkomst.
  • Registrerad i Sverige.
  • Svenskt födelsenummer.
  • De senaste sex månaderna har det inte förekommit några rapporter.
  • Ingen pågående anmälan till Kronofogden.
  • BankID (som ofta krävs)

Var kan jag få ett minilån trots att jag är föremål för Kronofogden?

Om du har ett pågående ärende hos Kronofogden är det omöjligt för dig att ta ett minilån. Vid en individuell kreditbedömning avvisas din ansökan i sådana fall. Ändå kan du få ett minilån utan Kronofogden med hjälp av en medsökande.

Hur mycket är det möjligt att låna med ett minilån?

Men oavsett vem du frågar, erbjuder långivarna vanligtvis ett belopp mellan 25 000 och 50 000 kr som ett "mini"-belopp. Dessa lån erbjuds vanligtvis i form av snabblån, p2p-lån eller kontokrediter.

Ta ett minilån när du är student

Det finns en högre sannolikhet att du får ett minilån eftersom det har lägre krav än de flesta andra lån. Detta gör det möjligt för dig att få ett minilån beviljat om du har CSN, låg inkomst eller en lägre deklarerad inkomst hos Skatteverket. Lånets belopp har minskat.

Ta ett litet lån när du är pensionär

Din pension räknas som en inkomst hos Skatteverket, men den är ofta lägre än för många människor som arbetar heltid. Du kan få minilån beviljat av många långivare trots en låg deklarerad inkomst.