Hur kan jag hitta det bästa banklånet?

Först och främst kan du få det billigaste banklån genom att lära dig om vad ett banklån består av när du ansöker i en viss banks fysiska kontor. Detta beror på att det är fördelaktigt att demonstrera din förståelse för en mängd olika termer och begrepp som etableringsavgift, ÅOP och rente, så att du kan förhandla fram en bättre affär.

Det är också viktigt att du undersöker lånemarknaden innan du besöker bankerna, eftersom det ger dig möjlighet att förhandla med specifika tal och räntor. Men vi rekommenderar en helt annan metod för att få ett lån i banken: att göra det via internet, vilket ger dig möjlighet att få erbjudanden från flera banker än din vanliga lokala bank.

Detta gör det möjligt för dig att hitta det mest prisvärda lånet på marknaden och undvika att bli snydd av den bank du hade valt att gå ned i.

Banklån
Kraven
Du måste kunna visa banken din företagsplan och budget när du ansöker om lån. Det är nödvändigt för banken att kunna avgöra hur stor risk lånet innebär för banken.

Hur kan jag ansöka om ett banklån?

För att få ett banklån från våra partner måste du uppfylla några grundläggande krav:

  • Du måste vara minst 18.
  • Du måste ha varit svensk medborgare under de senaste tolv månaderna.
  • Det är oacceptabelt att du har ett skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Du måste ha en inkomst på minst 8 400 kronor per månad.
  • Detta är de grundläggande kraven. Men vilken kund varje bank och långivare föredrar och vilka krav de ställer på dig som låntagare kan förändras mycket. Därför är det viktigt att jämföra lån från en mängd olika långivare, vilket vi gör för dig helt gratis.
Dessutom, även om vi samarbetar med mer än fyrtio långivare och banker, utför vi endast en UC-kreditupplysning på dig. Det förbättrar din kreditvärdighet, vilket gör att du kan behålla låga räntor på dina banklån även i framtiden. Du kan ansöka om ett banklån med en högre ränta från bekvämligheten av ditt hem, istället för att gå till ett vanligt bankkontor.

Om att jämföra lån mellan olika typer av lån

När man pratar om banklån menar man normalt ett lån från en bank eller en annan typ av långivare, som ett kreditmarknadsföretag. Juridiskt sett är de senare inte banker, men de ger lån till privatpersoner och företag på samma sätt som en bank.

Det finns några saker som är viktiga att ta hänsyn till när man jämför banklån med andra typer av lån.

Vilka saker bör du tänka på innan du tar ett banklån?

Du bör aldrig låna mer pengar än du kan betala räntor och amorteringar på. Dessutom bör du överväga att få en så låg ränta som möjligt. Du kan förhandla själv eller använda en prisjämförelsetjänst för att göra det.

Slutligen bör du försöka betala av lånet så snabbt som möjligt. Lånet kommer att bli dyrare med en längre återbetalningstid.

Att låna pengar kostar

Du måste skriva på ett avtal med banken innan du kan få ett lån. Lån och andra krediter kräver amorteringar, eller återbetalningar, från banken. Långivaren kräver också att betalas för att låna ut pengar. Som ett resultat betalar du löpande ränta och ibland även en expeditionsavgift för varje betalning av ditt lån. Kontokrediter ger dig möjlighet att disponera upp till ett visst belopp mot en kostnad.

Betala på ditt banklån

Du och banken du väljer att låna pengar kommer överens om ett upplägg och en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation. Du betalar tillbaka banklånet med ränta varje månad. När du vill har du möjlighet att välja att betala mer eller betala av hela lånet. För att få hjälp, kontakta långivaren i fråga. Dessutom hjälper vi dig genom hela låneansökan för att hantera frågor om amortering, räntor och avbetalningstider.