Vad är ett företagslån?

En kreditupplysning görs när ett företag ansöker om ett lån. Den största aktören på marknaden är UC, som används av många banker som ger stora lån till företag. De får ett brett utbud av variabler när en kreditupplysning görs hos dem. Det är inte bara företagets omsättning som är avgörande, utan också dess resultat och om det finns ytterligare lån. Hur mycket information som har samlats in om företaget är en annan faktor som påverkar kreditbetyget. Bankerna kan uppfatta att det finns en ökad risk att ge lån när det finns många förfrågningar. Systemet är därför lite felaktigt eftersom flera förfrågningar inte betyder att någon har tagit många lån eller har problem med ekonomin. Dessutom kan man ha försökt hitta det lån med de bästa villkoren.

Det är därför vanligt att företagare överväger att söka lån utan UC eftersom ett lån med UC kan påverka framtida lånemöjligheter. Långivaren av detta lån använder andra kreditupplysningsföretag. De kan till exempel undersöka företagets ekonomi genom att använda Bisnode eller Creditsafe. UC informeras inte när en bank gör en förfrågan hos dem. Därför kommer den förfrågan inte att registreras hos dem och kommer inte att påverka kreditbetyget.

företagslån
För företagare som behöver finansiering för att starta, växa eller expandera sin verksamhet finns det en möjlighet att få företagslån. För företagare som behöver finansiering för korta eller långsiktiga projekt men inte har tillgång till kapital från andra källor kan företagslån vara en användbar lösning.

Det är dock viktigt att förstå både fördelarna och nackdelarna med att ta ett företagslån, inklusive höga räntor och risken för att förlora tillgångar. Du kan fatta ett informerat beslut om att ta ett företagslån är rätt för ditt företag genom att undersöka dina alternativ och förstå de krav som måste uppfyllas.

Flera typer av företagslån

Bland de företagslån som är tillgängliga finns kontantlån, kreditlinjer och investeringslån. Kontantlån är en typ av engångslån som ger ett företag en betydande summa pengar på en gång med en fast ränta och en amorteringstid som är fastställd. Ett annat alternativ är kreditlinjer, där en organisation kan få tillgång till ett visst belopp kapital under en viss tid, men bara betalar ränta på det belopp som faktiskt används. I ett investeringslån ger en investerare ett företag pengar i utbyte mot en del av företagets aktier eller andelar. Kontantlån är vad vi presenterar här.

Företagslån som inte kräver säkerhet

En företagslån utan säkerhet är ganska ovanligt i dagens affärsmiljö. Råvarupriserna har ökat under det senaste året, och driftkostnaderna för bränslen som bensin och el har också ökat. Därav har antalet konkurser ökat i en större takt än tidigare, vilket får långivare att vara mer försiktiga med att ge företagslån utan säkerhet.

Eftersom långivaren tar en högre risk när de lånar ut till din verksamhet, kommer du vanligtvis att få en högre ränta om du får ett företagslån utan säkerhet. Dessutom brukar återbetalningstiden bli kortare och det högsta lånebeloppet minska. För att kvalificera sig för ett företagslån utan säkerhet måste ditt företag ha en lång historia och visa att det har tjänat pengar under de senaste åren och även under de senaste åren av dess verksamhet.

Vad kostar det att få ett företagslån?

Det är ännu viktigare för företag att veta vad det kostar att låna in pengar i verksamheten i den nuvarande osäkra ekonomiska situationen, med höjda råvarupriser och stigande räntor.

Våra långivare debiterar pengar till företag med räntor och andra tillkommande avgifter. Räntan baseras på en mängd olika saker, som hur bra kredit företaget har och vilken typ av säkerhet som används för lånet, som personlig borgen eller företagsinteckningar.

I stället för att kräva att ditt företag betalar ränta är ett annat vanligt alternativ som långivaren erbjuder en fast månadsavgift för lånet. Långivaren bestämmer räntan och avgifterna, vilket gör dem olika. I allmänhet är det lönsamt att jämföra olika lån. Ju fler alternativ du kan jämföra samtidigt, desto större är chansen att du hittar ett företagslån med de bästa villkoren för din verksamhet.

Lån som enskild entreprenör

Du och ditt företag är samma person om du är enskild företagare. Detta ger dig några ytterligare möjligheter. Som enskild företagare kan du få privatlån för att hjälpa ditt företag att växa. Du måste själv avgöra om det är att föreslå eller inte. Det ränteerbjudande du får avgör om räntan är värt det, eftersom räntan kan variera ganska mycket. Du kan jämföra privatlån här.

Lån till företag

Hur hög företagslånsräntan vanligtvis är och vad de kan göra för att få en så låg ränta som möjligt är två vanliga frågor som många människor ställer. Det är svårt att ge ett direkt svar eftersom räntesättningen är individuell och bankerna inte delar med sig av sina genomsnittsräntor.

Vi på Skanlaan bestämmer inte räntan på låneerbjudandena; istället sätts räntan eller månadsavgiften av varje partner enligt deras individuella kreditpolicy. Jämför olika marknadsalternativ för att förstå marknadsräntan för ditt företag.

Räntan på företagslån är generellt sett mycket högre än bolån till privatpersoner. Detta beror på att långivarens risk är större när de lånar ut pengar till ett företag än när de lånar ut pengar till en privatperson som ger sin bostad som säkerhet.