Vad innebär en billån?

Först och främst bör du jämföra långivarnas effektiva räntor, eftersom de inkluderar både räntekostnaden och ytterligare utgifter som avi- och uppläggningsavgifter. Den nominella räntan visar lånets årsränta utan ytterligare avgifter eller kostnader.

Att hitta det bästa lånet bland en uppsjö av alternativ kan vara både förvirrande och tidskrävande. Varje långivare har sina egna villkor, räntor och avgifter. Det kan vara svårt att hantera om du inte är van vid att jämföra lån. Vi har samlat ihop ett antal listor över lån här för att förenkla jämförelseprocessen eftersom vårt mål är att göra det så enkelt och smidigt som möjligt. När du letar efter ett lån som passar dina behov, ta dig tid att titta på våra listor nedan.

billån

Som ett resultat ökar dina chanser att få ett billån med låg ränta.

Det första och viktigaste steget för att hitta det bästa lånet med lägsta möjliga ränta är att jämföra en mängd olika långivare. Det finns dock ytterligare sätt att förbättra situationen. Följande är några exempel.

1. Använd en långivare
Vi rekommenderar att du använder en låneförmedlare om du vill ansöka om ett privatlån för att finansiera köpet av en ny bil. Det är det mest enkla sättet att få en bra uppfattning om vilka långivare som uppfyller dina krav och önskemål, vilket gör det lättare att hitta erbjudandet med lägsta räntan.

2. Skapa en samarbetspartner för billånet
Om du har möjlighet att få en medsökande till billånet är det också ett bra råd. Det ökar nämligen sannolikheten för att långivaren kommer att få tillbaka sina pengar, vilket vanligtvis resulterar i lägre räntor.

3. Ofta göra om billånet
Du bör regelbundet omförhandla ett billån utan säkerhet för att få den bästa möjliga räntan och villkoren. Ta för vana att jämföra olika alternativ en gång om året. Räntan och villkoren för ett lån baseras på hur din kreditvärdighet såg ut när lånet tecknades, men om din kreditvärdighet har förbättrats bör villkoren och räntan anpassas till dina nya förutsättningar.

Vilka faktorer påverkar min billånsränta?

Räntan på ett billån baseras på din kreditvärdighet och förmåga att betala tillbaka. Långivare tar mindre risk när de ger dig lån eftersom din kreditvärdighet är bättre. Det finns en större sannolikhet att du kommer att få bättre villkor och en lägre ränta i följd. Som nämnts får du också en lägre ränta om du använder bilen som säkerhet för ett lån.

Är det möjligt för mig att få ett billån från en bilhandlare?

Det är sant att ett stort antal bilhandlare erbjuder lån för att köpa en bil, och vissa av dem erbjuder lån som är speciellt utformade för vissa modeller av bilar. Men tänk på att det är ett billån snarare än ett privatlån, vilket innebär att du måste ha förmågan att betala en kontantinsats och att bilen används som säkerhet för lånet. Även i detta fall är det viktigt att jämföra alternativ och inte bara välja det bästa, även om det kan verka billigt och lämpligt för dig och din bil. Innan du väljer ett lån, titta på villkoren och räntorna hos olika långivare..

Lån för bil med betalningsanmärkning

Lån för att köpa en bil behöver inte vara begränsat av tidigare betalningsanmärkningar. Enbart låneförmedlare som samarbetar med flera långivare kan jämföras av Skanlaan. Dessa långivare har förmågan att ge billån trots en eller flera betalningsanmärkningar. Långivarna undersöker alltid din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Billiga låneförmedlare för billån

Skanlaan jämför endast låneförmedlare som erbjuder billån utan säkerhet eller kontantinsats. Genom att fråga om erbjudanden från trettio till fyrtio banker och långivare hjälper långivare dig att hitta det billigaste billånet med lägsta ränta. Som privatperson har du möjligheten att få ett antal låneerbjudanden samtidigt som du bara har en UC-rapport. Dessutom är ansökan inte bindande och tjänsten är helt kostnadsfri.