Mer om Smslån

Här finns det alltså mycket pengar att spara på att jämföra olika långivares räntor. Vissa banker erbjuder även en eller flera räntefria månader vilket kan göra lånet billigare för låntagaren.Utöver räntan behöver du även hålla koll på eventuella avgifter som kommer med lånet. Vissa långivare har inga avgifter alls, medan andra kan ha både uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter med mera.

Ett snabblån eller nya SMS-lån är precis som namnet antyder ett lån som man kan få utbetalt snabbt. Ofta ansöker man om dylika lån när läget är akut, och i de flesta fallen är det även endast i sådana situationer man ska ta ett sådant lån eftersom räntorna kan vara väldigt höga. Eftersom de effektiva räntorna är så pass höga vill man betala av lånet så snabbt som möjligt. I vår guide går vi igenom vilka snabblån det finns att välja mellan, varav många är lån utan UC med utbetalning även under helger.
sms lån 2024

Nya Sms lån utan UC

Här finns en lista över de senaste SMS-lånen som inte kräver en UC-kreditupplysning. I stället använder dessa långivare Bisnode och Creditsafe, två alternativa kreditupplysningsföretag.

nya sms lån utan UC

Nya Sms lån med betalningsanmärkning

Att dra på sig en eller fler betalningsanmärkningar kan vara lätt hänt. Men det behöver absolut inte betyda att du inte kan få lån. Vad nästan alla långivare har gemensamt är en regel att din betalningsanmärkning således måste vara äldre än 6 månader gammal. Annars är det nästan fritt fram att få lån. Självklart måste din ekonomi ha blivit förbättrad sedan dess. Långivaren måste även kunna se att du har förmågan att betala tillbaka lånet.

Sms-lån som är lätta och nya

ör att du enklast ska bli beviljad så är du ute efter ett sms lån med låga krav. Lätta sms lån är de som kort sagt inte kräver någon stor inkomst. Dessa lån använder sig inte utav Upplysningscentraler vid sina kontroller. De godtar dessutom betalningsanmärkningar vilket är till stor fördel för många. Något som man dock bör tänka på vid lätta sms lån. Det är att det kan bli väldigt dyrt ifall du inte betalar tillbaka. Så se till att du läser igenom låneavtalet noggrant. Beloppen du ofta kan låna vid så enkla krav är från 1000 kr men också upp till 5000 kr.

Hur vi betygsätter alla nya sms lån

Det är flertal parametrar vi kollar på när vi betygsätter alla nya sms lån och snabblån. I och med att det är nya aktörer på marknaden, då är det viktigt att se till att det är tryggt och säkert. Men här är de viktigaste parametrar vi kollar på:

  • Trygghet och säkerhet
  • Var deras kreditupplysning sker
  • Ifall de godtar betalningsanmärkningar
  • Vad långivaren har för ränta/avgifter
  • Vilka utbetalnings/inbetalningsmetoder de använder
  • Hur långa löptider de har
  • Utefter dessa parametrar sammanställer vi en lista om vilken

Sms lån utan inkomst

Det går även att ta sms lån utan inkomst, även om det inte är helt enkelt. De flesta långivare har som krav att du måste ha en årsinkomst, även om den inte behöver vara allt för hög. Olika typer av bidrag misstas lätt för inkomst, men ligger alltså inte till grund som inkomst för dig som låntagare. Däremot kan du ta lån med låg inkomst från exempelvis sjukpenning eller pension. Anledningen till att långivare gärna inte ger ut lån till folk utan inkomst har att göra med att riskfaktorn för att problem med återbetalningen skall uppstå är förhållandevis hög, jämfört med en låntagare med stabil och fast inkomst.

För- och nackdelar med smslån

Fördelar
+ Sms lån betalas ut snabbt, oftast redan samma dag
+ Det är ett enkelt lån att få
+ Du kan lösa oförutsedda kostnader när du behöver pengar snabbt
+ Lånet är flexibelt och du avgör själv hur mycket du behöver låna
+ Du behöver inte fråga vänner och familj om pengar
+ Du kan ansöka hemifrån via mobilen med Bank ID

Sms lån bör ses som en tillfällig lösning på ett tillfälligt bekymmer, detta på grund av att smslån löper med en högre ränta än traditionella lån som exempelvis blancolån. Om lånet missköts och inte återbetalas i tid så riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Nackdelar
- Kort återbetalningstid, det krävs alltså att du kan betala tillbaka lånet inom en snar framtid
- Hög effektiv ränta, som framför allt blir kostsam när krediten inte återbetalas i tid
- Blir lätt en dålig vana på ett återkommande ekonomiskt problem

Kom ihåg att alltid kolla den effektiva räntan på lånet innan du ansöker. Du bör heller aldrig ta ett sms lån för att återbetala ett annat sms lån. Detta på grund av att man enkelt skjuter det ekonomiska bekymret framåt i tiden, vilket bara gör situationen värre.