Låna snabbt och enkelt

Vi i Sverige har blivit vana vid att kunna låna pengar snabbt och lätt. Detta erbjuds av flera långivare. Ändå är snabblån inte bara bra, de kan också göra dig fattigare ekonomiskt om du lånar till saker du inte behöver.

Vi vill betona att det är viktigt att ta hänsyn till vissa aspekter innan du ansöker om ett lån för konsumtion eftersom snabbt och enkelt lån i slutändan kan resultera i dyra konsekvenser. Snabblån kostar mer än till exempel ett vanligt privatlån eller ett nystartslån av olika skäl. En av anledningarna är att många individer som vill låna pengar snabbt och enkelt är beredda att betala extra för att kunna få pengarna direkt på kontot och med minimala svårigheter.

Avgifterna är höga i förhållande till lånebeloppet eftersom det vanligtvis är små belopp. Dessutom, med sin korta återbetalningstid.

låna pengar
Snabba lån är ofta lån som kräver snabb utbetalning och betalas av på kort tid. Men det kan också innebära att ansökan om lånet ska gå snabbt och enkelt. En av anledningarna till att låneansökan är så enkel är att kreditbedömningen kan utföras automatiskt. Den bygger på data som finns tillgängliga i offentliga register. I den bemärkelsen är de flesta lån som är tillgängliga för ansökan online snabba. Det borde inte ta mer än några minuter att fylla i en ansökan. Detta gäller inte bara snabblån.

Är det möjligt att få ett snabbt och enkelt lån utan UC?

Det finns vissa individer som föredrar att ansöka om lån hos en långivare som använder en annan kreditupplysningstjänst än UC. Om du ansöker om många lån eller ofta gör köp på avbetalning kan du få sänkt kreditbetyg hos UC. Majoriteten av snabblånsföretag samarbetar med Creditsafe eller Bisnode. Det är två kreditupplysningsföretag som inte bryr sig om antalet kreditupplysningar som begärs om dig.

Skanlaan gör en kreditupplysning med UC när du ansöker om ett nystartslån hos oss. Det är dock oviktigt om det har registrerats flera förfrågningar om dig med tanke på den typ av lån som vi erbjuder. Om du verkligen överväger att ta ett snabblån via internet.

Vad är orsaken till att jag inte kan låna pengar?

Det finns många olika anledningar till att din låneansökan har avslagits. Men det betyder inte att en långivare kommer att göra samma bedömning som den föregående. En av anledningarna till att jämföra lån är så viktigt är det. Har du fått avslag på alla långivare och banker när du har ansökt om ett nytt lån eller ett samlingslån? Efter det är det sannolikt beroende av en eller flera av följande faktorer:

  • Du har för låg inkomst, men ett sparande kan ibland kompensera för detta
  • Du har för mycket skulder och det finns en stor risk att du inte kommer att kunna betala av lånet
  • Du har ett dåligt kreditbetyg och en svag ekonomisk situation
  • Du uppfyller inte långivarnas eller förmedlingstjänstens grundläggande krav
  • Du har en otillräcklig mängd betalningsanmärkningar


Nackdelar
- Således måste du betala tillbaka lånet inom en snar framtid på grund av dess korta återbetalningstid.
- Hög effektiv ränta, som i slutändan blir dyr om krediten inte betalas tillbaka i tid.
- Det är lätt att bli en dålig vana när du har ett återkommande ekonomiskt problem.

Kom ihåg att undersöka den effektiva räntan på lånet före ansökan. Du bör aldrig ta ett sms lån för att betala för ett annat. Detta beror på det faktum att det är lätt att förskjuta det ekonomiska problemet, vilket bara förvärrar situationen.

Är det viktigt att tänka på saker när du lånar pengar online?

Det kan vara bra att tänka på vissa saker innan du ansöker om ett lån online. Att undvika att låna pengar för att betala andra skulder är särskilt viktigt. Det kan leda till att din skuld blir ännu större.

Det är också viktigt att komma ihåg att undvika att ansöka om lån hos en mängd olika långivare eftersom detta kan skada ditt kreditbetyg. För att få en förståelse för de villkor som gäller bör du också överväga att läsa igenom lånevillkoren innan du accepterar lånet.

Hur kan vi få lån utan kostnad?

Det finns tillfällen då vissa saker låter för goda för att vara sanna. Men om våra låntagare betalar tillbaka sitt lån inom 14 dagar behöver de faktiskt inte betala någon ränta.

Vi är medvetna om att alla kan få en oförutsedd utgift som belastar deras ekonomiska vardag, och därför vill vi hjälpa till med att ge lån utan kostnad. Ändå måste lånet återbetalas inom 14 dagar för att det ska vara kostnadsfritt.

Att få ett lån med en skuld hos Kronofogden

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden betyder det för banken att du historiskt inte har skött din ekonomi på ett bra sätt. Du kan inte få ett nytt lån på grund av detta. Det är inte alltid en bra idé att låna pengar för att betala av gamla lån. Du måste ha varit fri från skulder i minst sex månader innan du kan få ett lån från Enklare. Alternativt kan du överväga att ta ett lån med säkerhet om du har en svår ekonomisk situation och behöver pengar.

5 saker du bör tänka på när du behöver låna snabbt

1. Låna endast när du har råd
Det är fördelaktigt att kunna ansöka från flera långivare samtidigt när du behöver pengar. Men grundregeln tål att upprepas: låna bara om du har tillräckligt med pengar. Långivare vill att du ska betala tillbaka skulden i tid, även om de tjänar pengar på räntan. I värsta fall kan det leda till skuldsanering om du stöter på problem på grund av ditt lån. Då kommer banken aldrig att betala tillbaka hela lånet och du kommer att tvingas leva på existensminimum under en lång tid.

2. Du bör inte låna mer än vad du behöver.
Kan du ha tillräckligt med pengar för att få ett högt privatlån med låg ränta? Kanske har du bättre utsikter med en medlåntagare? Efter det kan ett antal långivare ge dig ett högre belopp än du hade förutsett. Men tänk på att alla lån blir dyrare med tiden. Att ansöka om mer än vad du verkligen behöver är att spendera pengar oavsiktligt. Du har alltid möjlighet att lösa ditt lån och betala igen pengarna du inte behöver om du redan har lånat mer än du behöver.

3. Betala tillbaka omedelbart.
Din lånetid är fastställd, men du kan fortfarande amortera mer eller lösa hela lånet tidigare. Långivaren tar sällan ut någon avgift för förtidslösen när du tar ett privatlån utan säkerhet; i så fall kommer detta tydligt anges i avtalet. Du måste stänga av kontot om du har ett kontokreditlån. Annars betraktas det som ett aktivt lån, vilket kommer att påverka ditt kreditbetyg negativt. Detta gäller också kreditkort.

4. Var noga med att läsa avtalet.
Det är lätt att ansöka om pengar och signera ett avtal eftersom du kanske inte granskat det noga. När du får dina erbjudanden bör du överväga mer än bara räntesats, belopp och löptid. Den effektiva räntan är räntan plus alla andra avgifter för utskick, påminnelser, uppläggning av lån och administration. Det står alltid i avtalet och visar hur mycket ditt lån kommer att kosta. Du får alltid den effektiva räntan när du ansöker med Advisa. Naturligtvis samarbetar vi endast med pålitliga långivare, och om du behöver hjälp är vi alltid tillgängliga.

5. Du behöver inte betala en enda krona för att jämföra erbjudanden.
Det finns inga nackdelar med att jämföra lån bortsett från en enda kreditupplysning som inte påverkar ditt kreditbetyg särskilt mycket. Du som kund är helt fri att använda Advisas tjänst. Den dag du väljer att signera ett avtal betalar långivaren oss. Det är alltid bra att veta hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta om du planerar att finansiera något viktigt i framtiden, som ett bröllop eller en resa.

Låna pengar när du är pensionär

Den som är pensionär har många möjligheter att låna pengar. Ett annat alternativ är ett seniorlån, även känt som ett pensionärshypotekslån, där bostaden används som säkerhet för lånet. Det förutsätter naturligtvis att du äger din bostad idag och inte har belånat den till 85 %. Allt utrymme kan lånas upp till 85 % av bostadens värde.

Som pensionär kan du naturligtvis också ta ett vanligt privatlån eller blancolån. Men långivarna kräver ofta att lånet ska betalas tillbaka vid 75 års ålder. Om inte, gäller samma regler för alla andra. Det är möjligt att få ett privatlån på upp till 600 000 kronor helt utan säkerhet. Privatlånens ränta sätts individuellt efter en riskbedömning av kreditupplysningen.

Lars Fogelberg User Experience

Lars Fogelberg


★★★★★ 4.2

❝Av min personliga erfarenhet kommer jag att säga att det inte är något problem att ta lån om din kredithistorik är mer eller mindre i sin ordning. Svårigheten är att ge i tid. Hur trivialt det än kan låta... Ge samtidigt enligt schemat, och inte när du har extra pengar. Huvudsaken är ekonomisk disciplin. Detta är slutsatsen jag drog av min erfarenhet.❞