Helglån: Vad är det?

Det finns tillfällen då man behöver pengar snabbt. Det kan till exempel vara en bil som lägger av, en diskmaskin som strejkar eller något annat oförutsett som händer. Ett helglån kan vara en lösning i sådana fall. Men för dem som vill ansöka om ett helglån kan det vara fördelaktigt att läsa om vad ett helglån betyder för dig och din ekonomi, såväl som de faktorer som påverkar om du får ett lån eller inte.

Vi kommer att titta närmare på helglån och hur din kreditvärdighet bedöms. Det är nämligen din kreditvärdighet som avgör om du får ett helglån eller inte. Naturligtvis är det också viktigt att förstå hur ett helglån lånas ut, så vi kommer att undersöka det mer ingående.

Helglån

Fundamentala krav för helglån

Det viktigaste för att få ett lån med helgutbetalning är att uppfylla de grundläggande kraven. Alla långivare i Sverige måste följa lagstadgade grundläggande krav. Ändå är det varje långivares ansvar att fastställa sina egna grundläggande krav senare. Det grundläggande krav som varje enskild långivare kan fastställa överstiger det minimala krav som fastställs i lagen.

  • Att du tjänar minst 24 000 kr per år
  • att du vid ansökningstillfället hade fyllt minst 21 år
  • att du har mindre än sex betalningsanmärkningar
  • att du är registrerad i Sverige

Helglån exempel

Låna pengar på helger

Det är inte ovanligt att vi upptäcker att ekonomin är under hård press under helgen. Men helgen behöver inte hindra dig från att låna. Var tvungen att göra ett viktigt inköp och vill ha pengarna omedelbart? Det är bra att veta att du kan låna pengar hos Vivus även på helger. Låt oss hjälpa dig att avsluta månaden med ett lån mellan 2 000 och 50000 kr.

Hur kan jag få ett lån på helgen?

Du måste kontakta en långivare som erbjuder lån med direktutbetalning om du vill få ett lån till ditt bankkonto under helgen eller på en röd dag. Långivaren måste vara tillgänglig under helgen eller tillhandahålla en automatiserad låneprocess för ansökningar, meddelanden och utbetalning.

Första gången du lånar?

Vi har olika gränser för nya låntagare och tidigare låntagare. Du kan ansöka om ett lån på högst 5000 kr för första gången. Vi kan bevilja lån på upp till 50 000 kr till dig som har lånat av oss tidigare. Vi är seriösa långivare och vill aldrig sätta våra kunder i en ohållbar ekonomisk situation. Därför bör du noga överväga ditt erbjudande och aldrig låna mer än du behöver.

Helglån utan säkerhet

Som tidigare nämnt är det avgörande att jämföra helglån om du vill hitta det bästa lånet för dig. Detta beror på att villkoren är mycket olika mellan olika långivare. Vi är här för att vi förstår att det kan vara svårt att göra allt detta själva. Du kommer att hitta en jämförelsetabell som visar vad olika långivare erbjuder när det gäller helglån, samt en effektiv lånekalkylator som du kan använda för att beräkna lånekostnaden.

Hitta det bästa helglånet genom att jämföra

Ett lån som inte kräver säkerhet är ett hellån utan säkerhet. För dem som behöver ett snabbt lån är det ett populärt val. Ändå finns det betydande nackdelar med att få ett helglån utan säkerhet. Först och främst är räntan ofta högre än den skulle vara om du hade en säkerhet för lånet. Detta beror på att långivaren tar mer risk när de lånar ut pengar utan säkerhet. För det andra är det lättare att få ett helglån utan säkerhet än att få ett med säkerhet. Detta beror på att långivaren inte har någon säkerhet som du kan lita på i händelse av att du misslyckas med att betala tillbaka lånet.

Smslån på helger för människor med betalningsanmärkningar

Du kan också få ett lån på helgen, även om du har en betalningsanmärkning. Tänk dock på att din anmärkning helst måste vara minst sex månader gammal. Vissa helglångivare kräver också att din senaste anmärkning är äldre än tolv månader. Men om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden kommer du att behöva titta på större lån med en medsökande. Det är högst troligt att du inte kommer att få ett snabblån under helgen.

Så skickar du in en ansökan om helgutbetalning

  • Kontrollera noga om helgutbetalningar beviljas manuellt eller automatiskt.
  • Du måste ansöka under ordinarie öppettider om ansökningarna hanteras manuellt av kundtjänst.
  • Fyll i långivarens ansökningsformulär.
  • Du får ett svar på din ansökan.
  • När du får lånet betalas det ut och du får pengarna omedelbart.