Metoder för utlänningar att köpa fastigheter i Sverige

Vem kan köpa fastigheter i Sverige? Både inhemska och utländska medborgare har möjlighet att köpa fastigheter i Sverige. Det är inte nödvändigt att vara svensk medborgare eller ha ett svenskt personligt ID-nummer.

Ändå måste vissa juridiska skyldigheter uppfyllas. Först och främst är det absolut nödvändigt att få ett personnummer, eller personnummer, från Skatteverket. Detta är avgörande för alla nationella juridiska transaktioner, inklusive fastighetsköp. Du måste också ha ett bankkonto i Sverige för att slutföra transaktionen.

Köpa fastighet

Genomför undersökningar

Att investera i fastigheter i Sverige kan vara lockande på grund av dess stabila ekonomi, politiska stabilitet, en motståndskraftig hyresmarknad, ett väletablerat rättssystem som skyddar äganderätten och högkvalitativ infrastruktur. Sverige är också känt för sin skandinaviska designstil, som är karakteriserad av enkelhet och funktionalitet. Landet har ett brett utbud av landskap, som inkluderar skogar och berg och kustlinjer och stränder. Sverige är stolta över sitt starka sociala välfärdssystem, utmärkta sjukvård och utbildningsmöjligheter, och strävar efter en hög livskvalitet.

Men innan du investerar i fastigheter är det viktigt att studera noggrant, förstå lokala regler och överväga marknadsläget.

Några av de mest eftertraktade platserna för fastighetsinvesteringar är följande:

 • Stockholm – Med sin status som huvudstad och största stad är Stockholm ett betydande ekonomiskt och kulturellt centrum. Det finns ett brett utbud av fastigheter på denna plats, med allt från lägenheter i centrum till hem i förorten.
 • Göteborg – Den här staden på västkusten är känd för sina maritima industrier såväl som sina kulturevenemang. Den har en blomstrande fastighetsmarknad som erbjuder ett brett utbud av bostäder i både städer och förorter.
 • Malmö: Malmö, som ligger i södra Sverige, har sett en betydande förändring i sin stad och är känt för sin moderna arkitektur. Närheten till Danmark och Öresundsbron har en stor inverkan på fastighetsmarknaden.
 • Utgifter

  Utländska köpare kan ha svårt att få ett bolån, särskilt om de inte har bra kredit i Sverige. Trots detta kan utländska medborgare få bolåne från vissa banker, men de kan kräva en högre insättning. Icke-svenska medborgare kan få bolånealternativ från flera svenska banker, inklusive Handelsbanken, Swedbank och Skandinaviska Enskilda Banken (SEB).

  Besök på fastigheten och ett preliminärt kontrakt

  Överväg att anlita en besiktningsman för att genomföra en grundlig inspektion av fastigheten. Inspektören kan hjälpa till att förhindra framtida problem genom att ta hänsyn till flera aspekter.

  Två Tillhandahållande och försäljningsavtal

  Efter att ha undertecknat ett exklusivitetsavtal eller en avsiktsförklaring, gör köpare vanligtvis due diligence. För det mesta hjälper säljaren och köparen under hela denna process med juridiska, finansiella, kommersiella och tekniska rådgivare. I jämförelse med Central- och Östeuropa är det lättare att få information via officiella records i Sverige. Fastighetsregistret innehåller detaljer som ägare, inteckningar, taxeringsvärden och servitut. Dessutom är inköpspriserna som betalats av nuvarande och tidigare ägare tillgängliga. Med denna lättillgängliga databas blir due diligence-processen mer säker, pålitlig, effektiv och kostnadseffektiv.

Fastighetsköpskostnader och skatter i Sverige

Transaktions kostnad