Hitta det bästa mikrolånet genom att jämföra dem


Du vill ta reda på det bästa sättet att betala ditt mikrolån, men du vet inte var du ska börja? Vi på mikrolån.com hjälper dig att jämföra olika lån och välja det som passar bäst för dig.

Du får enkel information om räntor, avgifter och villkor, samt en sammanfattning av alla långivare och deras erbjudanden. Vi tar bort allt krångel så att du kan ta ett informerat mikrolånbeslut. Låt oss hjälpa dig att välja det bästa valet idag!.

Mikrolån
Att låna små summor pengar (mellan 500 och 10 000 kr) kallas ofta ett mikrolån. Som har träffat oväntade utgifter och behöver låna pengar, är ett mikrolån ett bra val. Att ta ett mikrolån innebär att du måste betala tillbaka det inom en snar framtid. Dessa typer av situationer kan till exempel innebära att du måste betala en dyr räkning, att du vill bjuda din partner på en lyxig middag eller att du snabbt behöver pengar innan du får din lön om några veckor.

Vad är mikrolån?

Ett mikrolån är ett litet lån på mellan 1 000 och 5 000 kr som kan betalas tillbaka på kort tid och kräver ingen säkerhet. Du kan vanligtvis få ditt mikrolån inom några minuter, beroende på vilken bank du använder. För att få ett mikrolån hos Skanlaan måste du vara minst 18 år gammal, ha en svensk folkbokföringsadress och ett svenskt BankID, och inte ha några skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Privatlån i motsats till mikrolån

Privatlån och mikrolån är två av de mest populära lånen på den svenska marknaden. För att vara noga är mikrolån lika med privatlån, liksom SMS-lån och snabblån. Blancolån är en annan term för privatlån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver lämna något i pant för att få ett lån, som din egendom. Därför är det här en stor skillnad från bolån och billån.

Mikrolån är inte samma sak som privatlån, men de är ändå unika. Mikrolån sträcker sig vanligtvis inte över 5 000 kronor, medan vanliga privatlån sträcker sig från 1 000 till 600 000 kronor. Dessutom betalar mikrolån mycket snabbare än många privatlån, även om det finns privatlån på höga belopp som betalar ut lika snabbt som mikrolån. Dessutom har en mikrolån en kortare återbetalningstid.

Vad är mekanismen bakom mikrolån?

Det kan finnas skillnader mellan långivare om vad som anses vara ett mikrolån. Det lägsta belopp som erbjuds vanligtvis klassificeras som ett mikrolån. I Sverige är 500 en typisk gräns. Det handlar ofta om ännu lägre summor när det gäller mikrolån till entreprenörer i tredje världen. Dessutom varierar den övre gränsen. Mikrolån kallas av vissa långivare allt upp till 50 000 kronor, men det kan också vara allt upp till 10 000. Sedan förändras lånevillkoren.

Därför är mikrolån inte en etablerad ekonomisk term. Men en sak som är gemensam för alla mikrolån vi har träffat är att du inte behöver någon säkerhet för att få dem. Vissa långivare erbjuder också lån till personer med betalningsanmärkningar, men räntorna är vanligtvis lite högre. För att sammanfatta är detta ett lån med antingen en ganska hög uppläggningskostnad i förhållande till lånebeloppet eller högre räntenivåer än vanligtvis. Därför bör man undvika att teckna dem för ofta.

Nya mikrolån

Marknaden för mikrolån förnyas ständigt. Som kund har du stor chans att det kommer nya aktörer och erbjudanden om du tidigare har fått avslag på mikrolån. Faktum är att marknaden för mikrolån i Sverige bara består av trettio etablerade långivare.

Nya låneformer, modeller och villkor dyker ofta upp, vilket innebär att det som tidigare var etablerat inte längre är nödvändigt. Du kan hitta de senaste företagen i branschen på vår webbplats. Du kan dels dra nytta av våra rekommendationer som finns i vår topplista, men du kan också läsa recensioner för varje långivare och lära dig om deras för- och nackdelar.

Mikrolån: positivt eller negativt?

Många ställer frågor om mikrolån och smslån är bra eller dåliga lån. Dessa alternativ har fått mycket kritik och missförstånd. Det är sant att man kan hamna i svåra situationer om man inte sköter sina inbetalningar och återbetalningar. Ändå är detta sant för alla mikrolån, inte bara för mikrolån. Det är viktigt att komma ihåg att ett mikrolån bör vara ett tillfälligt lån som du planerar att betala tillbaka.

Lånevillkor för mikrolån

I allmänhet är kraven på dig som låntagare för mikrolån lägre än för vanliga banklån. Det är främst på grund av de två följande faktorerna. För det första, eftersom beloppet på ett mikrolån är så litet, får långivaren en gynnsam riskspridning. Långivaren kan därför ta en något högre kreditrisk per kund. För det andra är det vanligt att mikrolån har en högre räntesats, vilket kompenserar för den högre risk som du som låntagare innebär på grund av de lägre kraven.

Mikrolån är ett lån som inte kräver någon säkerhet

Mikrolån kräver ingen säkerhet som pantbrev eftersom det är ett lån utan säkerhet. Med andra ord är det ett blancolån. Om du får ett lån utan säkerhet kommer äganderätten till en viss tillgång inte att överföras till låntagaren om lånet inte betalas ut i tid. Men långivaren har alltid möjlighet att skicka sin fordran vidare till inkassoföretaget och därefter till kronofogden. Dina tillgångar kan komma att utmätas av kronofogden om skulden inte betalas. Om så behövs har kronofogden även möjlighet att hjälpa dig att betala dina skulder.