Vilket privatlån är bäst för dig?


Det är aldrig säkert att hitta det bästa blancolånet för dig. Man måste ansöka om den exakta räntesatsen oavsett vad som står i listorna. Som ett resultat av detta avråder vi från att endast ansöka om lån direkt hos en långivare som vi anser vara intresserade av. Alternativt bör du använda en låneförmedlare som samarbetar med långivaren. Som ett resultat kan du jämföra cirka fyrtio andra banker och få ett bra lånsförslag innan du väljer en.

Lån topplista
Privatlån, även kallat blancolån, är en typ av kredit som låter människor låna pengar från banker eller andra finansiella institutioner utan att behöva ge någon säkerhet som en bostad eller en bil. Privatlån ges baserat på hur bra krediten är och hur bra de kan betala tillbaka lånet. Låntagaren måste betala tillbaka lånet med ränta under en avsedd löptid, vanligtvis 1–12 år. Lånet kan också variera, men beroende på långivaren och låntagarens kredit ligger det vanligtvis mellan 10 000 och 500 000 kronor. Privatlån kan användas för många saker, som att betala för större inköp, göra större renoveringar, sänka skulden eller täcka kostnader som inte väntar. Räntorna är ofta högre jämfört med säkrade lån som bolån eftersom de vanligtvis inte kräver någon säkerhet.

Metoderna vi använde för att välja den bästa banken för privatlån.

En bank erbjuder bäst lån på grund av en mängd olika faktorer. Det handlar inte bara om att de kan erbjuda förmånliga lån med låga räntor; det finns fler saker som bör vara i åtanke.

■ Konkurrenskraftiga omständigheter När du tar ett lån bör du vara uppmärksam på räntor, uppläggningsavgifter, avi- och förmedlingsavgifter. Alla dessa påverkar lånekostnaden. Det är fördelaktigt med ett lågt räntespann och det är idealiskt att eliminera uppläggningsavgiften om en bank vill uppfattas som exceptionell.

■ Utmärkt kundservice. När du ringer en långivare Det är klart att få den hjälp du behöver. Öppettiderna är också avgörande.

■ Hög acceptans. Istället för att säga blankt nej, anpassar långivaren villkoren för personen som beviljas lån? Om 9 av 10 sökande nekar, är låga räntor inte bra för en bank.

■ Accepterar kritik. Många individer som vill samla lån och bli av med dyra krediter har minst en betalningsanmärkning. Som ett resultat blir dessa individer utestängda av långivare som inte accepterar anmärkningar.

Tips för att hitta det bästa lånet för tillfället

1. Innan du väljer en bank, jämför så många långivare som möjligt. Lånevillkoren varierar mycket mellan långivare.

2. När du jämför lån, undvik att få för många UC-förfrågningar. Att ansöka via en låneförmedlare är den mest effektiva metoden. Efter det är det bara en kreditupplysning som alla långivare kan få. Lendo är den bästa låneförmedlaren för tillfället, eftersom det jämför cirka fyrtio olika kreditgivare.

3. Ansök om lån i samarbete med andra sökande. I de flesta fall får man då en bättre ränta och en högre sannolikhet att ansökan godkänns. Det är bara så att banken är säkrare på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet om ni är två som betalar.

4. Räkna in dina tidigare lån och krediter och öka lånebeloppet i låneansökan för att lösa dem och avsluta de krediter du har. Du kommer säkert att spara mycket pengar om du får bättre villkor.

Kreditvärdighet och effekterna av det

En av de viktigaste sakerna som långivare tittar på när de bedömer din ansökan om ett privatlån är din kreditvärdighet. Det är en kvantitativ utvärdering av din förmåga att uppfylla finansiella åtaganden, som att betala tillbaka lån och krediter. Här följer en mer omfattande beskrivning av din kreditvärdighet och dess inverkan på processen att få ett privatlån.

Vad är definitionen av kreditvärdighet?

En persons eller organisations förmåga att återbetala lån och krediter bedöms av deras kreditvärdighet. Det visar din risknivå som låntagare i långivarens ögon. Din kreditvärdighet baseras på din nuvarande ekonomiska situation och din finansiella historik.

Lån för privatpersoner med betalningsanmärkningar

Det är inte omöjligt att få ett billigt privatlån om du har en betalningsanmärkning. Här diskuterar vi olika alternativ för att få ett privatlån med en betalningsanmärkning.

Vad innebär det att få en betalningsanmärkning?

När du inte betalar en faktura eller skuld i tid får du en betalningsanmärkning från kreditupplysningsföretagen. När du ansöker om kredit eller lån kan långivare se denna anmärkning, vilket kan påverka deras beslut att låna ut pengar till dig.