Bästa pensionslånen, seniorlån

För dig som gått i pension erbjuder seniorlån, även känt som seniorlån, ett förmånligt lån utan krav på säkerhet. Här har vi samlat alla långivare som ger lån till människor över 60 år eller pensionerade, oavsett om det är ett privatlån, ett snabblån eller ett kreditkonto. Vi går också igenom de alternativ som finns när du behöver låna pengar som senior.

Eftersom pensioner vanligtvis är låga kan pensionärer få svårt att låna. Skanlaan har listat alla långivare och banker med villkor som gör att du kan låna pengar som pensionär..

  • ✓ Lån med pension som inkomstgodkännande
  • ✓ Ingen säkerhet är erforderlig
  • ✓ Jämför tio olika förmedlare och långivare
  • ✓ Låna högst 600 000 kr
  • ✓ Ränta 2,95%

Jämför pensionärslån

Oavsett gammal, anställningsstatus eller ekonomiska förutsättningar kan alla få ett lån på Skanlaan. Detta omfattar naturligtvis även dig som är pensionär. Man kan behöva låna pengar, även om man har sparat en stor del av livet och har en ekonomisk buffert. I sådana fall är det nödvändigt att hitta långivare som kan ge lån till pensionärer, vilket vi hjälper dig med här på denna sida.

Vi har samlat alla långivare som erbjuder privatlån och mikrolån till personer över 65 år här ovan. Att låna pengar som pensionär är nästan alltid detsamma som att inte vara pensionär. Men det stora utbudet av långivare som finns ändras. Idag lånar inte fler människor ut pengar till personer över 70 år. Med det sagt är det fortfarande möjligt att få lån även om du är äldre än 70 år.

Är det möjligt att låna pengar som pensionär?

Det är sant, men när pensionärer lånar pengar är det vanligtvis tillåtet att låna så mycket pengar som deras inkomst tillåter. Men det är vanligt att lånet måste betalas tillbaka vid 75 års ålder. Av denna anledning är sannolikheten att få ett lån beroende på hur gammal du är när du ansöker.

Hur mycket kan en pensionär låna?

Långivarens maximala lånebelopp avgör vanligtvis hur mycket man kan låna som pensionär. Denna maximala summa minskas inte när pensionärer kommer. Äldre människor kan låna så mycket som deras pension och budget tillåter.

Lån utan säkerhet kan för närvarande inte överstiga 600 000 kronor i Sverige. Pensionärer får vanligtvis lån på mellan 5 000 och 200 000 kronor, beroende på deras kreditvärdighet.

pensionärslån, seniorlån

Faktorer som bestämmer om du kan få lån som pensionär

1. Ålder
När du ansöker om ett lån som pensionär kommer din ålder att ha en betydande inverkan på om långivaren kommer att godkänna din ansökan. Dessutom kommer din återbetalningstid att visas i detta. Långivare ger vanligtvis lån till individer som är minst 75 år gamla. Det kan vara svårt att få ett privatlån utan säkerhet om du är äldre än denna gräns. Du bör sedan prata med din bank för att se om det finns möjlighet att utöka bolånet och lägga till ett mindre privatlån i det.

2. Återbetalningsvillkor Du bör ansöka om ett lån med en lite kortare återbetalningstid beroende på din ålder så att du kan betala tillbaka hela lånet innan du fyller 75 år. Säg att du bör ansöka om ett lån med en återbetalningstid på fem år om du är sjuttio år gammal. Det är ett bra råd att prata med banken innan du ansöker om ett lån, eftersom interna regler för nya lån kan skilja sig från bank till bank.

3. KALP-kalkylator Efter en kreditupplysning kommer långivaren att granska din KALP-kalkyl, som står för "var att leva på". När bankerna beräknar din chans att få lån använder de denna ekonomiska kalkyl. Efter att ha kvittat hushållets totala kostnad mot din inkomst, visar kalkylen hur mycket du har kvar. Lånekostnader, levnadskostnader och boendekostnader är alla kostnader som tas upp. Schablonkostnader för mat, kläder, abonnemang etc. används vanligtvis för levnadskostnader och driftskostnader.

Seniorlån

Seniorlån är egentligen ett specialanpassat lån som tidigare var tillgängligt för banker och försäkringsbolag. Istället för att ansöka om nytecknade seniorlån kan låntagare idag ansöka om bolån eller vanliga blancolån. Den första versionen av seniorlån kritiserades hårt eftersom det ansågs vara för dyrt eftersom lånade pengar användes för att betala räntan. Den primära orsaken till att lån av denna typ inte erbjuds längre är detta, tillsammans med en låg efterfrågan.

Seniorlån med skulduppräkning och seniorlån med försäkringslösning var de två primära kategorierna av seniorlån. Vi går kort igenom de lånevillkor som gällde för låntagarna och vad dessa innebär.

Lån till pensionärer äldre än 75 år

Pensionärer över 75 år som vill låna pengar har goda möjligheter, även om många långivare och förmedlare har en högre åldersgräns. Det finns nämligen ingen gräns för hur gammal en låntagare kan vara. Northmill är ett exempel på detta.

Det finns inga strikta inkomstkrav för Northmill, vilket gör det till ett bra val för pensionärers lån. Lånet görs med UC och är i form av en kontokredit. Det finns otillräckliga villkor med en ränta mellan 7,9 och 25,9 procent.

Tips för att öka dina chanser att få lån när du är pensionär

Minska inkomsten

En bra idé när du ansöker om lån som pensionär är att försöka öka din kassa så mycket som möjligt. Även om det är litet, är det värt att överväga om det finns en möjlighet att arbeta deltid. Det finns en ökad sannolikhet för att få både ett mindre och ett större lån.

Ha en medhjälpare

Lån till pensionärer beviljas oftare om det är två personer. Två månadsinkomster ger både långivaren och låntagaren mer säkerhet.

Detta leder också till lägre räntor på äldre lån. En medsökande kan till exempel vara deras partner eller barn. När du använder en medlåntagare bör du komma ihåg att medsökande blir lika skyldig att betala som huvudsökande.

Observera långivare

Det är bra att jämföra lån från flera långivare eftersom många långivare har olika krav på lån till pensionärer. När du behöver låna pengar som pensionär är det lättare att jämföra långivare baserat på dina åldersgränser och inkomstkrav.

Belåningsfrekvens

Gamla ålder påverkar din belåningsgrad (23 till 57 %). Beroende på din ålder kan du se hur stor del av bostadens värde som kan belånas på 60plusbankens webbplats. Belåningsnivån kan också påverkas av en individuell analys av bostadsmarknaden i ditt område. En expert på bolån kommer att kontakta dig för att värdera och besikta din fastighet innan de kan fatta ett beslut om din kreditnivå och den summa pengar du kan låna.

Månatlig betalning är inte nödvändig

Du behöver inte betala någon löpande ränta eller amortering med 60pluslånet. Det totala lånebeloppet och räntebetalningarna betalas först tillbaka vid permanent flytt, försäljning eller bortgång. Räntan kan ändras var tredje månad baserat på marknadsräntan. Om du vill sänka din skuldsättning till 60plusbanken kan du välja att delbetala eller helt återbetala hela beloppet när som helst.

Minimera mängden UC som krävs av en låneförmedlare

Det finns många långivare som använder UC-tjänsten för att ta en kreditupplysning. En persons kreditvärdighet minskar för varje UC som görs. Därför, ju färre UC man har, desto större är sannolikheten att få förmåner för pensionärer. Att vända sig till en låneförmedlare kan vara en fördel. Där jämförs flera långivare samtidigt som endast en UC dras.

Detta är en bra idé om du har många UC och kan vänta med att låna pengar. Din kreditvärdighet hos UC påverkas av kreditupplysningar i tolv månader efter att den registrerats.

Pensionslån utan BankID

Lån till pensionärer kan möta tekniska utmaningar på grund av digitaliseringen. Därför, om du inte är särskilt teknisk kan ett lån utan BankID vara ett bra alternativ. De flesta långivare kräver BankID som legitimering, men i vissa fall kan man istället skicka in dokument som en kopia av sitt pass.

Låt inte konsumeras

Konsumtion är något som pensionärer aldrig vill låna för; detta gäller även för människor som arbetar och har fast inkomst. En av de största skuldfällorna är att låna pengar för att konsumera. Det är lätt att bli inblandad i det beteendet om man regelbundet låter pengar gå till affärer, resa eller äta ute. Man kanske försöker leva ett liv som man inte kan betala för, vilket i slutändan kommer att leda till en spiral av skuld. Vi avråder bestämt från att låna pengar för konsumtion, eftersom det aldrig finns någon bra anledning till det.